Lammestek m. tapenade
Ingredienser
- Tapanade:
- 1 dl Sorte oliven uten steiner
- 3 stk Hvitløksfedd
- 4 stk Ansjosfileter
- 2 ss Kapers
- 2 ss Frisk timian
- 1 stk Sitronskall
- 2 ss Olivenolje
- Nykvernet pepper
- .
- Steika:
- 3 kg Lammestek med eller uten bein (ca 2-3 kg m/ bein)
- 2 ss Olivenolje
- 1.5 ss Nykvernet pepper
- 2.5 ss Flaksalt
- 2 stk Sitroner
- 2 stk hele hvitløk
- .
- Steketermometer
Tid
60 min
Antall porsjoner
28
Slik gjør du
Hakk oliven, hvitløk, ansjos, kapers og timian for hånd. Bland i sitronskall, olivenolje og pepper.
Lag et snitt på tvers i lammesteken, fyll inn tapanaden og bind sammen steken med bomullstråd. Gni steken inn med olivenolje, salt og pepper.
Legg steken i en langpanne, det er lurt å bruke steketermometer. Pass på at den ikke treffer beinet, hvis du ikke bruker en utbeinet stek. Legg delte sitroner og halve hvitløk rundt steiken. Hell i litt vann.
Sett steken på rist i midterste rille i ovnen. Stek ved 125° til termometeret viser ca 62° for en rosa stek.
Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile på benken i ca 10 - 15 minutter.
Visste du at?
.... For å få et balansert lavkarbomåltid spiser du denne steika med et fetttilbehør: Til en porsjon steik trenger du rundt 15 gram fett.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 5566,8 | kcal |
Proteiner | 602,1 | proteiner |
Fett | 327,3 | gram |
Karbohydrater | 53,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 198,81 | kcal |
Proteiner | 21,5 | proteiner |
Fett | 11,69 | gram |
Karbohydrater | 1,91 | gram |