Langpanne brød
Ingredienser
- 210 g havregryn
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g Linfrø
- 50 g Hirse
- 30 g Psyllium Husk
- 70 g Solsikkekjerner
- 40 g Sesamfrø
- 20 g Chia
- 20 g Hampfrø
- 1 ts salt
- 1 liter vann
Tid
30 min
Antall porsjoner
15
Slik gjør du
Bland sammen 550 gram frø, som males i food-processor.
Hell alle ingrediensene i en stor bolle og tilsett 1 liter vann. Rør sammen, og la den stå natten over under lokk (helst lenger enn 6 timer)
Sett ovnen på 180 grader, legg bakepapir på en langpanne og smør røren utover hele platen. Lag 3 spor i hver retning med bakside av en kniv, slik at du lettere kan dele brødet i 16 firkanter når det er ferdig stekt og avkjølt.
Stek midt i ovn i 90 minutter, eventuelt litt kortere hvis du vil ha bløtere midt. Avkjøl på rist uten bakepapiret. Holdbar i kjøleskap i tett boks i 4- 5 dager, kan også fryses.
Eksperimenter gjerne med forskjellige krydder (f.eks. kanelstrø og mandler på toppen før steking eller Nigella frø)
NB: dosene kan justeres innbyrdes etter hva du har. Mangler du en ingrediens, kan du ta mer havregryn eller hampfrø.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2368,7 | kcal |
Proteiner | 93,8 | proteiner |
Fett | 124,5 | gram |
Karbohydrater | 197,2 | gram |
Kostfiber | 72,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 157,91 | kcal |
Proteiner | 6,25 | proteiner |
Fett | 8,3 | gram |
Karbohydrater | 13,15 | gram |
Kostfiber | 4,86 | gram |