Langpanne proteinbrød
Ingredienser
- 2 stk egg
- 1.5 dl vann
- 2 ss mandelsmør
- 100 g bakepro/proteinpulver (Se tips!)
- 0.5 ts bakepulver
- 2 ss fiberhusk
- 2 dl revet ost
- 3 ss sesamfrø u/skall
Tid
50 min
Antall porsjoner
12
Oppskriften kommer fra http://gryslavkarbo.blogspot.no/2014/05/lavkarbobrd-i-langpanne-med-mandelsmr.html
Slik gjør du
Rør sammen egg og vann, ha i mandelsmør og rør det ut. Bland sammen bakepro, bakepulver og fiberhusk. Bland alt sammen og tilsett osten.
Smør det utover et bakepapirkledd stekebrett. Strø på frø. La det svelle i ca 15 minutt.
Stekes midt i forvarmet ovn 175 g i ca 20 minutt. Del brødet i firkanter med et pizzahjul og avkjøl.
Brødet smaler best nylaget, og er fint og fryse. Spis med fettrikt pålegg.
Tips! Hvis du ikke har proteinpulver så kan du bruke mandelmel.
Visste du at?
.... Det er enkelt å lage nøttesmør selv, hvis du synes det er kostbart å kjøpe. Ta ganske enkelt nøtter i en foodprocessor og kjør dem lenge. Dytt ned massen fra kantene underveis. Når du ser at bitene ikke blir mindre, tilsetter du en smaksnøytral olje til du har fått ønsket konsistens. F. eks kokosolje uten smak eller kaldpresset rapsolje.
Noen nøttesorter slipper mer olje enn andre, f. eks paranøtter trenger ikke å tilsettes olje. Hell nøttesmøret over på et rent glass. Dekk massen med olje, da har den svært lang holdbarhetstid i kjølelskapet. Nøttesmør er godt å krydre til å bruke som smakstilsetting i supper, sauser og lignende. Særlig hvis man ikke bruker meieriprodukter. (Cashewnøttsmør er noe høyt på karbohydratinnholdet, men smaker nydelig)
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1254,9 | kcal |
Proteiner | 126,8 | proteiner |
Fett | 75,2 | gram |
Karbohydrater | 10,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 104,58 | kcal |
Proteiner | 10,57 | proteiner |
Fett | 6,27 | gram |
Karbohydrater | 0,88 | gram |