Leverpostei
Ingredienser
- 500 g kyllinglever
- 2 stk egg
- 1 dl smør
- 1 stk løk
- 2 stk fedd hvitløk
- 100 g bacon
- 1 ts ingefær
- 1 ts kanel
- 1 ts muskat
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- ønsket mengde purre
Tid
120 min
Antall porsjoner
40
Oppskriften kommer fra Linn Spets
Slik gjør du
Bland alt sammen i en foodprocessor og hell i ønsket form. Stek på 160 grader i opp til 1,5 time avhengig av hvor store former du bruker. Vi steker dem gjerne i 4 små former i aluminium i rundt 1 time, men beregn 1,5 time om du har hele røra i en smurt brødform.
Posteien egner seg godt til frysing, så her kan du lage masse på en gang og fryse ned til senere.
Visste du at?
.... Hvis du ikke tåler melkeprotein fra smør så kan du erstatte smøret med ghee eller smaksnøytral kokosolje
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1830,0 | kcal |
Proteiner | 127,0 | proteiner |
Fett | 138,2 | gram |
Karbohydrater | 15,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 45,75 | kcal |
Proteiner | 3,17 | proteiner |
Fett | 3,45 | gram |
Karbohydrater | 0,4 | gram |