Løksuppe
Ingredienser
- 12 stk løk
- 2 liter vann
- 6 stk buljongterninger (f .eks av høns)
- 200 g parmesanost
- 2 ss klarnet smør
- salt og pepper
- 1 servering= 350 g
Tid
60 min
Antall porsjoner
12
Slik gjør du
Skjær løken i fine skiver og stek den i pannen sammen med smør, til den blir lett brun (såkalt sautering). Ikke bruk sterk varme, da brenner den seg.
Tilsett løken til vannet og kok opp sammen med buljongterningene. La suppen koke i 45 minutter og smak til med salt og pepper.
Tips! Legg et halvt ristet lavkarbo rundstykke eller skive med lavkarbo foccaccia med ost på toppen, på toppen og gratiner i ovnen til osten er passe gylden og sprø.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1790,6 | kcal |
Proteiner | 105,3 | proteiner |
Fett | 91,2 | gram |
Karbohydrater | 118,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 149,22 | kcal |
Proteiner | 8,78 | proteiner |
Fett | 7,6 | gram |
Karbohydrater | 9,88 | gram |