Majones
Ingredienser
- 2 dl rapsolje
- 2 stk romtempererte eggeplommer
- 2 ts sennep (gjerne dijon)
- 2 ss vann
- 2 ts sitronsaft/hvitvinseddik
- Nykvernet pepper og litt salt
- 25 g 1 servering
Tid
10 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Ta alle ingrediensene ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage majonesen, slik at både egg, olje og sennep har samme romtemperatur.
Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en høy beholder og bland dem sammen med en gaffel. Sett stavmikseren ned i beholderen, og hell olje forsiktig ned over eggeblandingen. Er du forsiktig legger oljen seg pent over eggeblandingen. Er uhellet ute og eggene blander seg veldig inn i oljen, kan du bare vente en stund. Oljen er lettere enn eggeblandingen og vil flyte opp på toppen.
Start stavmikseren. Hold den nede i bunnen av beholderen, og undertrykket gjør at litt og litt av oljen blir pisket inn i eggeblandingen. Går det dårlig med blandingen kan du løfte stavmikseren sakte og forsiktig litt oppover i beholderen.
Visste du at?
Du kan bruke denne grunnoppskriften til å variere de lekreste majonesblandingene med? Forsøk å lage peppermajones med ulike sorter pepper i, basilikumsmajones, bland den med litt pesto, ekstra sitron, chili... Nærmest ALT er godt!
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1739,1 | kcal |
Proteiner | 6,8 | proteiner |
Fett | 189,2 | gram |
Karbohydrater | 2,0 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 173,91 | kcal |
Proteiner | 0,68 | proteiner |
Fett | 18,92 | gram |
Karbohydrater | 0,2 | gram |