Mandelkjeks
Ingredienser
- 2 dl Malte mandler
- 1 dl Sesamfrø
- 2 stk Eggehvite
- 2 ts Fiberhusk
- 1 ts Sukrin (eller annen søtning)
- 0.5 ts Salt
- 2 ss Olje av god kvalitet
Tid
20 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader. Bland så sammen alle ingrediensene. Du kan gjerne bruke en food processor. Hvis deigen blir veldig tørr, kan du tilsette et par ss med vann. Vær nøye når du måler opp fiberhusk, dette sveller veldig.
Smør et flak bakepapir med en god olje. Så ruller du små kuler av deigen. Disse presser du ut til flate rundinger på bakepapiret. Det er lettere med litt olje på fingertuppene.
Smaksett gjerne kjeksene med flaksalt, urtesalt eller andre krydderier. Stek dem i ca 15 minutter, men følg med. Jo tynnere du presser dem ut, jo raskere blir de ferdig. De skal ikke få mye farge uten at det påvirker smaken.
La kjeksene avkjøle seg på rist.
Tips! Disse smaker nydelig til ost, med Rørossmør og Avokado med havsalt på.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1281,7 | kcal |
Proteiner | 44,2 | proteiner |
Fett | 112,5 | gram |
Karbohydrater | 10,3 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 128,17 | kcal |
Proteiner | 4,42 | proteiner |
Fett | 11,25 | gram |
Karbohydrater | 1,03 | gram |