Mandelkrokan
Ingredienser
- 25 g mandler, med eller uten skall
- 2 ss tagatesse/finesse
- 0.5 dl vann
- 2 ss sukrinsirup m/ karamell eller maplesmak
- 1 ts meierismør
- 25 g 1 servering
Tid
45 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Start med å finhakke mandlene for å lage krokan. La mandlene være hele hvis du vil lage brente mandler.
Bruk en tykkbunnet gryte for å lage karamell. Bland vann med tagatesse/ finesse, sukrinsirup og 1 ts meierismør. Når blandingen har kokt opp og har blitt tykt, kan du røre inn mandlene.
Når alt er godt blandet, sprer du det mandlene på bakepapir. La de avkjøle seg og stivne. For mandelkrokan hakker du opp de avkjølte og harde mandlene i små biter.
Oppbevares i en tett boks i et tørt rom.
Visste du at?
.... Bruk som strøssel på dessert, for eksempel på Tyrkisk yoghurt.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 231,0 | kcal |
Proteiner | 5,4 | proteiner |
Fett | 15,2 | gram |
Karbohydrater | 18,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 57,75 | kcal |
Proteiner | 1,35 | proteiner |
Fett | 3,8 | gram |
Karbohydrater | 4,6 | gram |