Marokkanske kjøttboller
Ingredienser
- 800 g Kjøttdeig
- 2 ts Ras el hanout (krydderblanding)
- 2 ss Kokosmelk
- 2 ss Chiafrø
- 2 ss Ghee
- .
- 140 g 1 servering
Tid
40 min
Antall porsjoner
7
Slik gjør du
La kjøttdeigen ligge i romtemperatur til den ikke er kald. Dette er for å bevare kjøttsaften inne i bollene når du steker dem.
Bland kjøttdeigen med ghee, chiafrø, kokosmelk og krydder. Lag boller i passende størrelse.
Sett på stekepannen på sterk varme. Du trenger ikke mye fett i pannen hvis du bruker teflonpanne. Stek bollene raskt på alle sidene, slik at de får en stekeskorpe rundt det hele. Dette vil forsegle kjøttsaften inne i bollene slik at de blir saftige.
Etterstek så bollene i stekeovn. Hvor lang tid dette tar er avhengig av hvor store boller du lager og hvor sterk temperatur du bruker. Mine er ganske store. Jeg steker dem på 150 grader, ca 30 minutter.
Tips! Nyt dem i en sterk tomatsaus eller enkelt og greit sammen med chiliolje og maldon havsalt.
Visste du at?
.... Du kan binde kjøttfarser med chiafrø. Disse er altså supre for dem som har intoleranse eller allergi mot egg.
Rash el hanout er en eksotisk og aromatisk krydderblanding som passer til mye forskjellig mat. Bør prøves.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1872,2 | kcal |
Proteiner | 148,1 | proteiner |
Fett | 138,3 | gram |
Karbohydrater | 2,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 267,46 | kcal |
Proteiner | 21,16 | proteiner |
Fett | 19,76 | gram |
Karbohydrater | 0,31 | gram |