Zaalouk Aubergine gryte
Ingredienser
- 1.5 ts spisskummen
- 4 ss olivenlje
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 ss fersk persille
- 3 ss fersk koriander
- 3 stk hvitløksbåter
- 3 stk tomater
- 1 ss tomatpure
- 3 stk aubergine (800 gram)
- 1 porsjon= 440 gram
Tid
40 min
Antall porsjoner
5
Oppskriften kommer fra Chahrazad
Slik gjør du
Skrell auberginenene og kutt dem i små og tynne terninger.
Kok terningene og hvitløk i en gryte med vann og kok dem i ca 25 min. Hell av kokevannet.
Hakk tomtatene og tilsett i en gryte sammen med olivenolje, koriander, persille, spisskummen, tomatpure og salt/pepper. Kok opp sausen.
Mos så auberginene med skje til de blir tørre før du legger dem i gryta med tomatsausen. Fortsett å mose alle ingrediensene sammen i ca 10 minutter. Serveres lun.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 603,5 | kcal |
Proteiner | 11,4 | proteiner |
Fett | 44,2 | gram |
Karbohydrater | 29,5 | gram |
Kostfiber | 21,7 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 120,7 | kcal |
Proteiner | 2,28 | proteiner |
Fett | 8,84 | gram |
Karbohydrater | 5,9 | gram |
Kostfiber | 4,34 | gram |