Mascarpone Krem
Ingredienser
- 0.5 stk boks mascarponeost
- 2 stk eggehvite
- 1 ts ekte vaniljeessens eller vaniljepulver
- 10 g hakket 70% sjokolade
- søtstoff etter smak
- .
- 120 g 1 servering
Tid
15 min
Antall porsjoner
2
Slik gjør du
Mascarpone er en italiensk kremost som brukes blant annet i den fantastiske desserten Tiramisu. Osten har en mild og fløteaktig smak.
Mascarponekrem er en lekker fest dessert:
Pisk osten til en luftig krem, bland i søtning etter smak og ekte vaniljeessens. Pisk så eggehvitene til du får et mykt skum, det skal ikke være helt stivt. Bland så skummet i ostekremen. Dryss hakket sjokolade på toppen. La desserten hvile litt i kjøleskap før servering.
Mulighetene for smaksvariasjoner er uendelige:
- 1 ss revet mørk sjokolade
- 1 ss smeltet sjokolade
- 1-2 ss tinte bringebær ( eller andre bær)
- jordbær saft (av tinte jordbær) og en liten dæsj sitron
- 1 ss hakket fudge
- Et lite kaneldryss
- Kaffe
- Frysetørret kaffe finknust med kakaopulver på toppen
- Bitte litt Cognac eller rom med kakaopulver på toppen (likør for de sukkerliberale)
- Lakrispulver
Hvis du har en kraftig smak på kremen kan det være digg med søtet, pisket kremfløte på toppen. Den er også strålende å bruke som kakefyll.
Mascarponekrem uten piskede eggehviter er en rask og deilig hverdagsdessert: Her er den i 3 ulike varianter: En med vaniljeekstrakt, En med rått kakaopulver og en med mandelsmør:
Visste du at?
... Osten er nesten halvpris i Sverige og i Danmark. Fås på Meny og andre matbutikker med godt utvalg.
Har du lyst til å prøve å lage din egen hjemmelagde mascarponekrem? Oppskrift på det finner du Her
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 514,0 | kcal |
Proteiner | 14,4 | proteiner |
Fett | 45,4 | gram |
Karbohydrater | 9,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 257 | kcal |
Proteiner | 7,2 | proteiner |
Fett | 22,7 | gram |
Karbohydrater | 4,7 | gram |