Meatza

Meatza

Ingredienser

  • bunn:
  • 800 g kjøttdeig
  • 3 stk egg
  • 1 ts salt
  • .
  • lag saus:
  • 100 g tomatpure
  • 1 dl fløte
  • 1 ss kaldpresset olivenolje
  • oregano og ev. annet krydder
  • .
  • topping:
  • 200 g kyllingkjøtt i terninger
  • 100 g sjampinjong
  • 100 g løk
  • 100 g rød paprika
  • Krydder (F. eks oregano, salt og pepper)
  • 300 g revet ost
  • .
  • 240 g 1 servering

Tid

40 min


Antall porsjoner

16


Slik gjør du

Først lager du deigen: Kjøttdeig, salt og egg blandes godt. Smør deigen utover bakepairkledd langpanne og stek i ca 10 min på 225 grader. Deigen krymper litt sammen. Ta den ut, og legg på fyll. Pass på at deigen er mest mulig rom temperert før du steker den, da mister den ikke så mye kjøttsaft. 

 

Lag pizzasaus:

Kok opp tomatpure sammen med fløte, oregano, maldon havsalt og ferskkvernet pepper. Smak til. Tilsett 1 ss god kaldpresset olivenolje. Spe ut med vann hvis nødvendig. 

Legg på ost, så fyll: kylling, stekt sjampinjong, løk og rød paprika.

Stek på 225 grader ca ti min.  

 

Tips! Du bør ha 1 ss seterrømme eller godt med majones på porsjonen, slik at du får et balansert lavkarbomåltid. 

 

 





Visste du at?

.... Hvis du ikke bruker ost så kan du bruke grovhakkede nøtter eller tynne mandelskiver på toppen i stedet? Dryss på og sprinkle over litt olje og havsalt.

 

Tips! Alternativ pizzasaus: bruk en boks med hermetiske cherry tomater, tilsett 1 ss god olivenolje og krydder. Hvis den smaker for mildt, kan du tilsette tomatpure etter smak.

 

Som alternativ topping kan du for eksempel bruke skinke, pepperoni, eller enda mer stekt kjøttdeig.






Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2628,0 kcal
Proteiner 306,9 proteiner
Fett 256,5 gram
Karbohydrater 20,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 164,25 kcal
Proteiner 19,18 proteiner
Fett 16,03 gram
Karbohydrater 1,28 gram