Meksikansk ris
Ingredienser
- 6 dl blomkål ris (stekt/ristet)
- 400 g kjøttdeig
- 4 dl kyllingkraft
- 200 g hakket tomat på boks
- 55 g hakket løk
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 ts paprika krydder
- 1 ts chili pulver
- 0.5 ts oregano
- 120 g smør/ghee
- olivenolje til steking
- .
- 300 g 1 servering
Tid
60 min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Lag blomkålris av ett blomkålhode:Del blomkål i biter, kjør de så i food Processor på "rive" funksjonen, til bitene er finrevet. Hvis du ikke har food processor kan du rive risen på råkostjern, den grove delen.
Sett en stekepanne på medium varme. Ha i olivenolje, hvitløk og løk, og stek det i 5 minutter. Ha i blomkål og krydder og stek dette i 5-8 minutter
Ha i tomater, smør og kyllingkraft til slutt, skru ned temperaturen på stekeplata, dekk til stekepanna og la det putre i 30 -40 minutter, eller til all væsken har kokt inn.
Stek kjøttdeigen og server ved siden av, eller bland den inn i risen.
Tips! Bruk gjerne tomater som er tilsatt krydder.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2898,8 | kcal |
Proteiner | 100,5 | proteiner |
Fett | 180,7 | gram |
Karbohydrater | 34,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 362,35 | kcal |
Proteiner | 12,56 | proteiner |
Fett | 22,59 | gram |
Karbohydrater | 4,31 | gram |