Nakkekotelett m/ soppstuing
Ingredienser
- 200 g nakkekotelett
- 2 stk store sopp
- 2 ss smør
- 1 dl fløte
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- .
Tid
20 min
Antall porsjoner
2
Slik gjør du
Stek koteletten i smør. Bruk middels varme når du steiker.
Når koteletten nærmer seg ferdig tar du den ut av stekepanna og lar den hvile på en tallerken. Ta så soppen i stekepannen og stek den i kjøttsaften i panna.
Kok den stekte soppen inn med ca. 1 dl kremfløte. Når du har en fin stuing er den klar til servering.
Spis gjerne sammen med dampet blomål eller stekt kål.
Tips! Hvordan se om koteletten er stekt? Se etter hvordan farge kjøttsaften har. Hvis kjøttsaften som pipler opp er klar i fargen og ikke blodig, så er den gjennomstekt.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 996,5 | kcal |
Proteiner | 39,8 | proteiner |
Fett | 95,2 | gram |
Karbohydrater | 4,7 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 498,25 | kcal |
Proteiner | 19,9 | proteiner |
Fett | 47,6 | gram |
Karbohydrater | 2,35 | gram |