New York Ostekake
Ingredienser
- Til bunnen:
- 40 g finesse/ Finesse melis (Finesse malt til melis i blender) eller tilsvarende
- 1 dl pofiber
- 1 dl havrefiber
- 100 g mandelmel
- 125 g meierismør
- 2 stk egg
- 0.5 ts kanel
- 1 ts vaniljepulver
- stk dråper appelsinessens
- .
- Til fyllet:
- 100 g finesse melis
- 1 ts vaniljepulver
- 900 g kremost: Bland ca 50/50 Philadelphia og kremost med mandarin og ananas
- 4 stk egg
Tid
90 min
Antall porsjoner
16
Slik gjør du
Sett ovnen på 150 grader. Ha bakepapir i bunnen av kakeformen.
Lag osteblandingen:
Ha kremost, finesse og vaniljepulver i en kjøkkenmaskin. Bruk vispen og kjør på lav hastighet til kremosten har fått en glatt og fin konsistens. Tilsett ett egg om gangen mens maskinen går. Bland godt.
Sett kaken inn i ovnen på 150 grader i ca. 60 minutter. Sjekk kaken med en kakepinne. Kaken skal være litt skjelvende i midten og må ikke steke for lenge, for da kan den bli litt kornete i konsistensen. La kaken avkjøles i formen. Dekk den til og la den stå kaldt over natten.
Server den gjerne sammen med en bærsaus av bringebær, en limedæsj og søtning.
Tips! Kaken inneholder lite sukker, da karbohydratene i hovedsak kommer fra søtstoffet Finesse. Dette er lagd av ulike sukkeralkoholer og er ikke sukker. Det kan likevel påvirke blodsukkeret noe, men svært mye mindre enn sukker.
Visste du at?
.... Forskjellen mellom vanlig ostekake og New York Cheesecake er at sistnevnte er ovnsbakt. Det er en nydelig fyldig kake som oppleves som "tyngre" enn vanlig ostekake og er mektigere.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 4593,3 | kcal |
Proteiner | 114,1 | proteiner |
Fett | 403,2 | gram |
Karbohydrater | 176,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 287,08 | kcal |
Proteiner | 7,13 | proteiner |
Fett | 25,2 | gram |
Karbohydrater | 11,01 | gram |