nøttekake
Ingredienser
- 4 stk eggehviter
- 220 g paranøtter
- 200 g sukrin gold
- 50 g 70% mørk sjokolade
- .
- Glasur:
- 100 g 70% sjokolade eller sukkerfri sjokolade
- 50 g smør
- 3 dl kremfløte
- .
- Topping:
- 50 g 70% mørk sjokolade
- 100 g salte peanøtter, hakket
- 1 servering = 100 g
Tid
50 min
Antall porsjoner
12
Slik gjør du
Stivpisk eggehviter sammen med sukrin gold*. Mal nøttene i foodprocessor og bland sammen med 50 gram smeltet mørk sjokolade. Vend eggehvitene forsiktig inn i blandingen slik at du beholder luften i eggehviten og får en luftig krem.
Stek på 175 gr i ca 25-30min. Avkjøl.
Smelt 70 % sjokolade eller sukkerfri sjokolade sammen med smøret, og hell over kaken når den er kald, sett til avkjøling. Pynt med pisket krem på toppen, sammen med finhakket peanøtter og sjokolade.
*Du kan bruke annet søtningsmiddel hvis ønskelig, for eksempel Finesse/ Tagatesse eller annet.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 4656,0 | kcal |
Proteiner | 92,3 | proteiner |
Fett | 423,0 | gram |
Karbohydrater | 136,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 388 | kcal |
Proteiner | 7,69 | proteiner |
Fett | 35,25 | gram |
Karbohydrater | 11,37 | gram |