Nøttepanert torsk m/ brokkoli

Nøttepanert torsk m/ brokkoli

Ingredienser

  • 800 g Torskefilet, uten skinn og ben
  • 1 dl Grovhakkede cashewnøtter
  • 3 ss Frisk koriander
  • 1 ts Sort pepper
  • .
  • Tilbehør:
  • 1 stk Brokkolibunt

Tid

40 min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

Del brokkoli og stilk i fine buketter. Vask dem godt hvis ikke de er økologiske.  Fyll bunnen i en kjele med vann, 1 ts salt og 1 ss smør. Kok opp, legg i brokkoli og sett på lokk. Pass på at ikke alt vannet koker bort, da vil brokkolien brenne seg fast.

 

Skjær torsk i stykker som er ca. 3 cm bred og dryss over litt salt. Grovhakk mandler og finhakk koriander. 

Bland nøtter, eventuelt tilsett  litt koriander og pepper. Vend torsken i nøtteblandingen. Stek den i olje eller smør  i ca. 3 minutter.

 

Bruk stekeskyen som saus, lag Hollandaise eller spis med Aioli. For å få et balansert lavkarbomåltid må du spise minst 20 gram med fett på din porsjon. 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1090,2 kcal
Proteiner 167,6 proteiner
Fett 35,8 gram
Karbohydrater 18,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 136,27 kcal
Proteiner 20,95 proteiner
Fett 4,47 gram
Karbohydrater 2,3 gram