Nøttesmør
Ingredienser
- 200 g Valgfrie nøtter
- 1 ss Smaksnøytral olje, f. eks kokosolje uten smak eller kaldpresset rapsolje
- dryss Havsalt
- Kaneldryss
- Søtning etter smak
- .
- 1 servering=25g
Tid
30 min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Nøttesmør kan du enkelt lage selv av alle typer nøtter. Rist ønsket mengde nøtter lett i stekeovnen. For eksempel 200 gram, på ca 100 grader. (Det blir mest smak av ristede nøtter. Men du kan også bruke dem rå hvis du vil det)
Ta de varme nøttene over i blender / stavmixer og kjør alt til det er helt finmalt. Deretter tilsettes kaldpresset olje /smør lit og litt til knivbladet går rundt. Kjøres til smøret har en jevn og fin konsistens.
Tilsett litt salt og eventuelt søtning etter smak. eventuelt et bitte lite kaneldryss. Smak deg frem.
Det er fantastisk med pistasjsmør og mandelmør. Med hasselnøtter kan du enkelt lage hjemmelagd nugatti ved å tilsette mer søtning og litt mørk, smeltet sjokolade.
Visste du at?
.... Nøttesmør gir saftig bakst, er godt i forskjellig kakefyll, som kakefyll sammen med bær for eksempel, eller som pålegg. Husk bare på at det er næringsrik mat som kanskje ikke metter så mye, så vær litt bevisst på mengden.
Nøttesmør holder seg flere uker i kjøleskapet, men pass på at nøttemassen er dekket av et lag med olje, da holder den seg enda bedre.
Tips! Paranøtter trenger ikke å tilsettes olje /smør. De slipper så mye olje at smøret blir flytende uten ekstra fett.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1022,2 | kcal |
Proteiner | 17,7 | proteiner |
Fett | 69,1 | gram |
Karbohydrater | 82 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 127,78 | kcal |
Proteiner | 2,21 | proteiner |
Fett | 8,64 | gram |
Karbohydrater | 10,25 | gram |