Nøttesmør

Nøttesmør

Ingredienser

  • 200 g Valgfrie nøtter
  • 1 ss Smaksnøytral olje, f. eks kokosolje uten smak eller kaldpresset rapsolje
  • dryss Havsalt
  • Kaneldryss
  • Søtning etter smak
  • .
  • 1 servering=25g

Tid

30 min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

Nøttesmør kan du enkelt lage selv av alle typer nøtter. Rist ønsket mengde nøtter lett i stekeovnen. For eksempel 200 gram, på ca 100 grader. (Det blir mest smak av ristede nøtter. Men du kan også bruke dem rå hvis du vil det) 

 

Ta de varme nøttene over i blender / stavmixer og kjør alt til det er helt finmalt. Deretter tilsettes kaldpresset olje /smør lit og litt til knivbladet går rundt. Kjøres til smøret har en jevn og fin konsistens.

 

Tilsett litt salt og eventuelt søtning etter smak. eventuelt et bitte lite kaneldryss. Smak deg frem.

 

Det er fantastisk med pistasjsmør og mandelmør. Med hasselnøtter kan du enkelt lage hjemmelagd nugatti ved å tilsette mer søtning og litt mørk, smeltet sjokolade. 

 

Visste du at?

.... Nøttesmør gir saftig bakst, er godt i forskjellig kakefyll, som kakefyll sammen med bær for eksempel, eller som pålegg. Husk bare på at det er næringsrik mat som kanskje ikke metter så mye, så vær litt bevisst på mengden. 

 

Nøttesmør holder seg flere uker i kjøleskapet, men pass på at nøttemassen er dekket av et lag med olje, da holder den seg enda bedre. 

 

Tips! Paranøtter trenger ikke å tilsettes olje /smør. De slipper så mye olje at smøret blir flytende uten ekstra fett.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1022,2 kcal
Proteiner 17,7 proteiner
Fett 69,1 gram
Karbohydrater 82 gram
Pr. porsjon
Kalorier 127,78 kcal
Proteiner 2,21 proteiner
Fett 8,64 gram
Karbohydrater 10,25 gram