Omelett
Ingredienser
- 1 stk egg
- 2 stk eggeplommer
- 2 ss vann
- 1 ss smør
- .
Tid
5 min
Antall porsjoner
1
Slik gjør du
Sett en stekepanne på platen, ha i en klatt smør. Bland egg, eggeplommer og vann. Visp lett sammen.
Med en stekespade drar du eggemassen inn mot midten hele tiden. Trekk omeletten av platen før eggemassen på toppen er helt stiv. Du kan eventuelt legge lokk på og skru ned varmen til et minimum og spise den når eggemassen har stivnet.
Varier omeletten med forskjellige typer toppinger. For eksempel er det godt med chiliolje, aioli, cheddar ost, pesto, ruccola,urtekrydder, fetaost og cherrytomat.
Visste du at?
.... For å gi omeletten en mildere smak kan du bruke fløte, rømme eller kokosmelk i stedet for vann.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 302,0 | kcal |
Proteiner | 13,1 | proteiner |
Fett | 27,6 | gram |
Karbohydrater | 0,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 302 | kcal |
Proteiner | 13,1 | proteiner |
Fett | 27,6 | gram |
Karbohydrater | 0,4 | gram |