Ostepopsaus
Ingredienser
- 75 g Rå cashewnøtter
- 2.5 dl Kokende vann
- 1 ss Ghee (eller smeltet smør)
- 1 ss Næringsgjær (Kan droppes)
- 1 ts Paprika pulver
- 1 ts Løkpulver
- 0.25 ts Sennepspulver
- 0.5 ts Havsalt
- 2 ts Johannesbrødkjernemel
- Et lite dryss gurkemeie (For farge)
- 2 ss Majones
- Noen få dråper risvinseddik
- 1 servering=40g
Tid
15 min
Antall porsjoner
10
Oppskriften kommer fra https://kristinkoker.com/2013/10/06/ostesaus-til-pizza/
Slik gjør du
Kjør cashewnøttene til et fint pulver i foodprocessor. Rør ut Johannesbrødkjernemel i litt av det kokende vannet, slik at det løser seg greit opp. Hell i resten av det kokende vannet og kjør blandingen til den ligner på fløte. Ha i alle ingrediensene utenom majones og eddik i ei lita gryte.
Rør under oppvarming til sausen tykner og blir seig. Ta så gryta av plata og rør inn majones og eddik.
Tips!! Hvis du vil ha en sterk ostesaus så kan du tilsette chili flak etter smak.
Visste du at?
.... Denne sausen smaker helt nydelig og er et godt alternativ for deg som ikke spiser ost. Ostesmaken forsterkes av næringsgjær som du får kjøpt på helsekost. Denne kan du også bruke på egenhånd for å få en nøtte/ osteaktig smak.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 855,9 | kcal |
Proteiner | 17,2 | proteiner |
Fett | 73,1 | gram |
Karbohydrater | 24,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 85,59 | kcal |
Proteiner | 1,72 | proteiner |
Fett | 7,31 | gram |
Karbohydrater | 2,49 | gram |