Marengsbunn
Ingredienser
- 4 stk eggehviter
- 5 ss fibersirup clear
- 4 ss sukrinmelis
- 1 ts maizena
- 1 ts hvitvinseddik
- 0.25 ts salt
- steivadråper vanilje
Tid
90 min
Antall porsjoner
14
Oppskriften kommer fra Linn Spets
Slik gjør du
Forvarm ovnene til 200 grader.
Visp eggehvitene sammen med litt salt til skumboblene er små og tette. Tilsett deretter fibersirup litt og litt mens du visper godt i mellom. Tilsett deretter stevia og sukrinmelis. Visp godt mellom hver ingrediens.
Til slutt har du i hvitvinseddik og maizena. Dette blander du forsiktig inn. Ha så marengsen på et stekebrett dekket med bakepapir og form den slik du vil.
Skru ned ovnen til 120 grader og stek på nederste rille i 1,5-2 timer ( følg med).
Avkjøl kaken i ovnen med døren på gløtt til både ovn og marengs er helt kald.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 194,4 | kcal |
Proteiner | 15,1 | proteiner |
Fett | 0 | gram |
Karbohydrater | 7,4 | gram |
Kostfiber | 37,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 13,89 | kcal |
Proteiner | 1,08 | proteiner |
Fett | 0 | gram |
Karbohydrater | 0,53 | gram |
Kostfiber | 2,69 | gram |