Peppersaus til fest
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 50 g creme fraiche
- 3 dl oksekraft
- 2 ss smør
- 2 stk finhakket sjalottløk
- 1 ts soyasaus
- 1 ts grønne pepperkorn
- .
- 1servering=80g
Tid
10 min
Antall porsjoner
9
Slik gjør du
Knus pepperkornene i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen.
Smelt smør i en liten kjele. Fres finhakket sjalottløk i smøret til løken er blank. Ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.
Hell i kraft eller buljong og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Du kan jevne sausen med litt maizenna blandet med vann dersom du ikke syns den er tykk nok.
Smak til med salt, eventuelt litt mer pepper om du ikke syns den er sterk nok. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1491,3 | kcal |
Proteiner | 10,5 | proteiner |
Fett | 152,3 | gram |
Karbohydrater | 19,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 165,7 | kcal |
Proteiner | 1,17 | proteiner |
Fett | 16,92 | gram |
Karbohydrater | 2,13 | gram |