Pikant tomatsaus

Pikant tomatsaus

Ingredienser

  • 2 stk bokser hermetiske tomater (Mutti)
  • 1 stk liten løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 2 ts chiliolje
  • grovkvernet pepper
  • maldon havsalt
  • chiliflak
  • 1 ss god olivenolje til å røre inn i sausen etterpå
  • .
  • 1 servering=80g

Tid

15 min


Antall porsjoner

11


Slik gjør du

Hakk løk og hvitløk. Surr på middels varme i en gryte.Tilsett de hermetiske tomatene, salt og grovkvernet pepper og chili etter smak.

 

Sausen kan jevnes med stavmikser eller i blender hvis du vil ha en pureaktig konsistens. Rør inn en god slump med en smakfull olivenolje i den ferdige sausen.

 

Tips! sausen smaker også nydelig kald. 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 369,9 kcal
Proteiner 10,2 proteiner
Fett 20,9 gram
Karbohydrater 33,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 33,63 kcal
Proteiner 0,93 proteiner
Fett 1,9 gram
Karbohydrater 3,05 gram