Pikant tomatsaus
Ingredienser
- 2 stk bokser hermetiske tomater (Mutti)
- 1 stk liten løk
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje til steking
- 2 ts chiliolje
- grovkvernet pepper
- maldon havsalt
- chiliflak
- 1 ss god olivenolje til å røre inn i sausen etterpå
- .
- 1 servering=80g
Tid
15 min
Antall porsjoner
11
Slik gjør du
Hakk løk og hvitløk. Surr på middels varme i en gryte.Tilsett de hermetiske tomatene, salt og grovkvernet pepper og chili etter smak.
Sausen kan jevnes med stavmikser eller i blender hvis du vil ha en pureaktig konsistens. Rør inn en god slump med en smakfull olivenolje i den ferdige sausen.
Tips! sausen smaker også nydelig kald.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 369,9 | kcal |
Proteiner | 10,2 | proteiner |
Fett | 20,9 | gram |
Karbohydrater | 33,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 33,63 | kcal |
Proteiner | 0,93 | proteiner |
Fett | 1,9 | gram |
Karbohydrater | 3,05 | gram |