Rå sjokonøttkake
Ingredienser
- Til bunnen:
- 150 g cocosa fett
- 100 g mandler
- 50 g cashew nøtter
- 15 g kokosmasse
- 2 ss cocosa sukker eller annen søtning
- 1 ts knust havsalt
- .
- Til kremen:
- 2 stk bokser med kokosmelk (Du skal kun bruke kremen)
- 200 g meieri smør
- 50 g mørk sjokolade, minst 70%
- 2 ss sukrin Gold
- 1 ss kaffe
- 2 stk stevia dråper
- .
- 1 servering=100g
Tid
60 min
Antall porsjoner
14
Slik gjør du
Forarbeid: Sett 2 bokser kokosmelk i kjøleskapet slik at den skiller seg. Hvis kaken skal være rå, skal ingen av ingrediensene varmebehandles over 40 grader.
Smelt kokosfett forsiktig. Så finhakker du mandler. Grovhakk deretter cashewnøtter.
Bland alt det tørre: Mandler, Cashewnøtter, kokosmasse, cocosasukker og salt. Rør så inn kokosfettet.
Press massen ut i en kledd rundt form. Sett den i kjøleskapet til den er stiv, minst en halv time.
Lag kremen:
Smelt smør på svak varme sammen med den mørke sjokoladen og 1 ss ferdig traktet kaffe. Tilsett steviadråper og Sukrin Gold. Smak til.
Grav ut kokoskremen av boksene. Kast kokosvannet. Pisk kokoskremen myk med en kjøkkenmaskin, slik at den blir klumpefri.
Bland smørblandingen forsiktig inn i kokoskremen. Legg kremen på kaken og sett kaldt til kremen er fast. Kremen er litt myk, den blir ikke steinhard.
Tips! Pynt kaken med mørk, grovrevet sjokolade
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 5735,1 | kcal |
Proteiner | 51,4 | proteiner |
Fett | 568,9 | gram |
Karbohydrater | 96,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 409,65 | kcal |
Proteiner | 3,67 | proteiner |
Fett | 40,64 | gram |
Karbohydrater | 6,89 | gram |