Reke-baconsalat

Reke-baconsalat

Ingredienser

  • 1 dl reker
  • 2 stk skiver bacon
  • 1 ss baconstekefett eller god olivenolje
  • 2 ss majones
  • 40 g fersk sitron
  • dill etter smak
  • fersk grovkvernet pepper
  • .
  • 1 servering=100g

Tid

10 min


Antall porsjoner

2


Slik gjør du

La rekene sile av seg litt i en sil hvis du bruker reker i lake. Stek bacon i smør på medium varme. Klipp det i passe store biter. Spar på baconfettet, dette ska du bruke i dressingen:

Lag dressing av majones, seter rømme,dill, sitron og pepper. Bland inn reker og bacon til slutt. 

 

Nyt salaten i wrap av hjertesalat.

 

Visste du at?

.... Det er utrolig enkelt å lage sin egen majones/rømme baserte dressing og nesten alt er godt å ha i den: Hardkokte egg,tunfisk, purre, stangselleri, valnøtter, ost av ulike typer, kylling, kapers, urter, krydder med indisk smak, asiatisk...Det er bare fantasien som setter grensen.

Lag dressing av rømme, majones, en dæsj eddik eller sitron, salt og pepper. Hvit pepper er også godt. 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 525,3 kcal
Proteiner 24 proteiner
Fett 31,9 gram
Karbohydrater 4,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 262,65 kcal
Proteiner 12 proteiner
Fett 15,95 gram
Karbohydrater 2,4 gram