Ris
Ingredienser
- 1 stk Blomkål
- 2 ss Kaldpresset olivenolje
- 1 ts Knust Havsalt
- .
Tid
15 min
Antall porsjoner
2
Slik gjør du
Du kan lage blomkålris på mange måter. Utgangspunktet for alle oppskriftene er å rive blomkål på rivjern eller kjøre den i foodprocessor til bitene er like små som riskorn.
For å holde risen sprø og fersk bør den oppbevares i tett boks i kjøleskapet i vann tilsatt en liten eddikdæsj.
Prøv deg fram på hva du liker best og finne ut hvilken du synes smaker minst blomkål og mest ris.
1. RASK metode:
Surr smør/ Ghee eller olje i en stekepanne sammen med et fedd hvitløk. Tilsett risen og la alt surre på middels varme til den er myk.
2. SMAKFULL metode:
Damp risen i en gryte med litt vann i. Vannet skal knapt mer enn å dekke bunnen av gryta. Når risen er mør, etter få minutter tar du den over i et kjøkkenhåndkle. Vri håndkleet med risen i, og klem ut så mye av kokevannet som mulig. Når risen er ferdig vridd er den serveringsklar.
3. RÅ RIS:
Bland 1 ss eddik i en bolle med kaldt vann. Legg i risen. La risen ligge i vannet noen timer eller natten over. Skyll risen godt i ferskt kaldt vann før bruk.
4. ENKEL ovnsbakt ris
Bland risen med ca 1-2 ss olje og spre den ut over en kledd stekeplate. La risen steke på ca 200 grader til den er myk. Rør rundt en gang av og til.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 340,8 | kcal |
Proteiner | 7,6 | proteiner |
Fett | 28,8 | gram |
Karbohydrater | 9,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 170,4 | kcal |
Proteiner | 3,8 | proteiner |
Fett | 14,4 | gram |
Karbohydrater | 4,8 | gram |
Relaterte oppskrifter
Entrecôte med løk
20 min
hakkebøf m/ løk
30 min
kyllingfilet m/ostesaus
20 min