Riskrem
Ingredienser
- 1 stk mascarpone ost
- 2 dl kremfløte
- 3 dl cottage chese
- 2 ss tagatesse/finesse
- .
- Vaniljekrem:
- 1 dl kremfløte
- 1 stk vaniljestang
- .
- 1servering=110g
Tid
20 min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Lag vaniljekrem: Skrap frøene ut av en vaniljestang. Kok vaniljestangen i fløte til fløten er tykk. Tilsett søtning etter smak. (F. eks Tagatesse eller stevia dråper hvis du synes det er nødvendig)
Pisk sammen mascarpone og vaniljekrem til det er luftig. Pisk kremfløte i en egen bolle. Vend cottage cheese inn i mascarponeostekremen. Rør så forsiktig kremblandingene sammen. Sett kaldt.
Tips! Hvis du ikke har vaniljestang kan du bruke ekte vaniljeessens i stedet.
Visste du at?
Mascarponeost er en ost som smaker litt som kremfløte og er nydelig i iskrem, som kakefyll, eller som en god dessert i seg selv. (Se vår oppskrift på mascarponekrem også)
Du får Macarpone på velassorterte matbutikker som F. eks Meny, men den er også stadig mer vanlig på Kiwi, Rema 1000 mm.
Osten er kostbar i Norge, i Sverige og Danmark er den ca halv pris. God holdbarhet.
Har du lyst til å prøve å lage din egen hjemmelagde mascarponeost? Oppskrift på det finner du Her
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2252,0 | kcal |
Proteiner | 57,9 | proteiner |
Fett | 209,1 | gram |
Karbohydrater | 44,3 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 281,5 | kcal |
Proteiner | 7,24 | proteiner |
Fett | 26,14 | gram |
Karbohydrater | 5,54 | gram |