Risotto (blomkål)
Ingredienser
- 1 stk blomkål
- 2 stk store portabella sopp
- 100 g kremost
- 30 g revet ost
- 20 g meierismør
- 1 stk sjalottløk
- .
- 1 servering=185
Tid
20 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Riv opp en blomkål på et raspejern, den grove siden, eller bruk en food processor. Pass bare på i så fall, at du ikke kjører den for lenge. Hakk opp løk og sopp, ha soppen i en varm stekepanne med mye smør og stek dem i ett minutt eller to.
Senk varmen på stekeplaten og tilsett blomkålrisen, mer smør og løken. Rør forsiktig. Ha i kremost og rør til det blir en kremete konsistens. Tilsett mer kremost hvis du synes det ser for tørt ut.
Ta stekepannen av platen, tilsett litt ost, rør til osten smelter og begynner å "tråde" seg. Ta på salt og pepper.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 671,5 | kcal |
Proteiner | 26,1 | proteiner |
Fett | 58,0 | gram |
Karbohydrater | 17,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 167,88 | kcal |
Proteiner | 6,53 | proteiner |
Fett | 14,5 | gram |
Karbohydrater | 4,38 | gram |
Relaterte oppskrifter
Svinekotelett m/ soppstuing
20 min
Entrecôte med løk
20 min
Avokado, spekeskinke & nøtter
10 min