Risottokaker (sprø)
Ingredienser
- 200 g blomkålris
- 150 g sjampinjonger i tynne skiver
- 150 g finhakket løk (En liten løk)
- 35 g fersk parmesan
- 8 dl grønnsaksbuljong
- 1 ss olje
- 20 g smør
- ghee til steking eller meierismør
Tid
150 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Lag først risotto:
Kok opp buljongen i en liten kjele. Skru ned varmen og la den småkoke litt.
Varm olje og smør i en tykkbunnet kjele. Tilsett løk og stek den til den er myk. Tilsett blomkålris, og stek i 2 minutter. Tilsett sopp, og stek i 3 minutter, eller til den er myk.
Tilsett varm buljong, 1 dl om gangen. Rør hele tiden, til all buljongen er kokt inn, risen er kokt og risottoen jevn og kremete. Dette tar ca 20 min.
Rør inn parmesan og ta retten av varmen.
Lag risottokaker:
Avkjøl risottoen i en bolle i kjøleskapet i minst en time.
Form flate kaker (ca 1/2 dl i hver kake) Sett dem i kjøleskapet i minst 15 minutter til.
Varm oljen i en teflonstekepanne til ca 2,5 cm høyde. Stek risottokakene 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprø. Legg dem på avispapir.
Visste du at?
.... Hvis du spiser Paleo så dropp Parmesanosten. Bruk gjerne næringsgjær i stedet.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 793,6 | kcal |
Proteiner | 31,2 | proteiner |
Fett | 64,0 | gram |
Karbohydrater | 18,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 198,4 | kcal |
Proteiner | 7,8 | proteiner |
Fett | 16 | gram |
Karbohydrater | 4,72 | gram |