Ritz kjeks
Ingredienser
- 130 g Norvegia
- 100 g Sesamfrø
- 3 stk Eggehviter, str. M
- Kaldpresset rapsolje til pensling
- Havsalt og krydder etter smak. F. eks Oregano, hvitløk, chiliflak..
- .
- 1 kjeks = ca 9g
Tid
15 min
Antall porsjoner
40
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader. Rasp osten og bland i sesamfrø og eggehviter. Med foodprocessor er det gjort på få sekunder. Dekk en stekeplate med bakepapir. Røren gir ca 1,5 brett med kjeks.
Lag små topper med en teskje som du setter på stekeplaten. Stek toppene i 10 minutter, til de har blitt gyldne. Snu dem og pensle dem med olje. Ta på salt og krydder. Etterstek dem i 5-10 minutter til de er gyldne på andre siden. Serveres nystekte.
(Tidligere Linns Tapaskjeks)
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1360,1 | kcal |
Proteiner | 68,1 | proteiner |
Fett | 116,1 | gram |
Karbohydrater | 4,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 34 | kcal |
Proteiner | 1,7 | proteiner |
Fett | 2,9 | gram |
Karbohydrater | 0,12 | gram |