Rødbetekvass
Ingredienser
- 2 stk rødbeter, medium store
- 2 ts uraffinert salt
- 1 dl eplecidereddik
- vann
Tid
min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Bruk 2 litt store, ferske økologiske rødbeter som skrelles og kuttes i biter. Ha rødbeterne havsalt og en dæsj eddik i et stort Norgesglass på 2 liter. Hell oppi vann og rør rundt.
Ikke fyll opp glasset til toppen, og pass på at vannet dekker alt av rødbetene. Hvis de blir liggende i vannskorpa er det stor sjanse for at de vil mugle. Hvis de flyter opp fyller du en liten plastikkpose med litt vann i, som du legger på toppen av rødbetene, slik at vannet dekker alle rødbetene.
Sett så på lokk eller dekk til på annen måte. Sørg for at det er god plass i øvre del av glasset.Hvis du lukker lokket, pass på å slippe ut gass en gang i døgnet.
La stå i romteperatur i 2-3 dager før du setter glasset med rødbeter inn i kjøleskapet.
Hvis det er det veldig varmt, så kan det hende det er nok med 1-2 dager.
Forslag til smaksvariasjoner:
Juice av 1 fersk appelsin
Presset ingefær
1 ts kanel
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 108,7 | kcal |
Proteiner | 3,5 | proteiner |
Fett | 0,4 | gram |
Karbohydrater | 19,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 13,59 | kcal |
Proteiner | 0,44 | proteiner |
Fett | 0,05 | gram |
Karbohydrater | 2,49 | gram |
Relaterte oppskrifter
Ketchup, hjemmelagd og fermentert
40 min
Ketchup på tomatpure- Fermentert
10 min
Kimchi
min