Røkt kolje m/ eggesmør

Røkt kolje m/ eggesmør

Ingredienser

  • 1 kg røkt kolje/hyse
  • 2 ss usaltet smør
  • .
  • Lag eggesmør:
  • 100 g usaltet smør
  • 2 stk egg kokt store
  • 1 ss gressløk
  • 300 g gulrot
  • 1 ss salt (til kokevann)
  • .
  • 1 servering =130g

Tid

20 min


Antall porsjoner

12


Slik gjør du

Flå skinnet av koljen og vask den godt. Trekk den i vann i 7-8 min med salt. Bruk 1-2 ss salt til 1 liter vann.

 

Lag Eggesmør :
Lages ved å koke  et egg hardkokt å skrelles, hakk det fint med en gaffel, og hell smeltet smør og gressløk over og bland godt.

 

Spis retten sammen med dampa grønnsaker med 1 ss god olivenolje, maldon havsalt og grovkvernet pepper på. 

 

Tips! Hvis du dropper gulrøttene så får du mye mindre karbohydrater i retten. 



Visste du at?

 .... Rå gulrøtter er bedre for blodsukkeret enn kokte? Bruk Ghee i stedet for smør hvis du vil ha retten perfekt paleo! 

 




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2220,9 kcal
Proteiner 243,6 proteiner
Fett 126,8 gram
Karbohydrater 21,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 185,07 kcal
Proteiner 20,3 proteiner
Fett 10,57 gram
Karbohydrater 1,82 gram