Røkt kolje m/ eggesmør
Ingredienser
- 1 kg røkt kolje/hyse
- 2 ss usaltet smør
- .
- Lag eggesmør:
- 100 g usaltet smør
- 2 stk egg kokt store
- 1 ss gressløk
- 300 g gulrot
- 1 ss salt (til kokevann)
- .
- 1 servering =130g
Tid
20 min
Antall porsjoner
12
Slik gjør du
Flå skinnet av koljen og vask den godt. Trekk den i vann i 7-8 min med salt. Bruk 1-2 ss salt til 1 liter vann.
Lag Eggesmør :
Lages ved å koke et egg hardkokt å skrelles, hakk det fint med en gaffel, og hell smeltet smør og gressløk over og bland godt.
Spis retten sammen med dampa grønnsaker med 1 ss god olivenolje, maldon havsalt og grovkvernet pepper på.
Tips! Hvis du dropper gulrøttene så får du mye mindre karbohydrater i retten.
Visste du at?
.... Rå gulrøtter er bedre for blodsukkeret enn kokte? Bruk Ghee i stedet for smør hvis du vil ha retten perfekt paleo!
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2220,9 | kcal |
Proteiner | 243,6 | proteiner |
Fett | 126,8 | gram |
Karbohydrater | 21,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 185,07 | kcal |
Proteiner | 20,3 | proteiner |
Fett | 10,57 | gram |
Karbohydrater | 1,82 | gram |