Salat med bønner
Ingredienser
- 1 stk isbergsalat
- 50 g bønner hvite
- 1 stk rød paprika
- 1 stk stangselleri
- 100 g sukkererter
- 100 g hampfrø
- .
- Til dressing:
- 1 stk sjalottløk
- 1 ss frisk timian
- 2 ss frisk persille
- 2 ss olivenolje
- 1 ts sitronsaft
- salt
- pepper
- .
- 1 servering=ca 185g
Tid
7 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Del opp grønnsakene. Sil av laken fra bønnene. Bland bønnene med de andre grønnsakene.
Bland alle ingrediensene til dressingen og hell dette over bønnene og grønnsakene. Rør alt forsiktig sammen.
Denne retten er kjempefin å ha på et koldtbord, og smaker også kjempegodt med stekt scampi eller kylling.
Visste du at?
... Får du mye luft i magen av bønner? Da er det mulig at bønner ikke er noe for deg. Men de fleste tåler bønner, nøtter, frø og korn bedre ved å bløtelegge dem et døgn i forkant av bruk, da dette bryter ned fytinsyre. Skift bløtevann 3-5 ganger.
Fytinsyre er små doser med gift som er artens eget immunforsvar. Dette beskytter den mot å bli spist før den er moden/ spiret. Derfor er det sunnnere med bløtlagte og spirede arter.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 526 | kcal |
Proteiner | 25,2 | proteiner |
Fett | 33,1 | gram |
Karbohydrater | 29,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 131,5 | kcal |
Proteiner | 6,3 | proteiner |
Fett | 8,27 | gram |
Karbohydrater | 7,45 | gram |