Sandefjordsmør

Sandefjordsmør

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 0.5 dl kremfløte
  • 1 stk saft av en sitron
  • 4 ss kruspersille
  • salt
  • pepper
  • .
  • 1 servering=ca 45g

Tid

10 min


Antall porsjoner

6


Slik gjør du

Kok opp fløte og la det koke litt inn til det blir tykt, ca fem minutter. Ta av varmen. Kutt smøret i terninger. Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. (Bruk gjerne hvitt pepper).

 

Tips! Om du skal varme opp sausen så må den ikke koke.

Sausen kan gjøres klar i forveien, men da venter du med å røre inn smøret til etter at du har gitt basen et oppkok. 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1682,8 kcal
Proteiner 3,6 proteiner
Fett 182,6 gram
Karbohydrater 4,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 280,47 kcal
Proteiner 0,6 proteiner
Fett 30,43 gram
Karbohydrater 0,8 gram