Sandefjordsmør
Ingredienser
- 200 g smør
- 0.5 dl kremfløte
- 1 stk saft av en sitron
- 4 ss kruspersille
- salt
- pepper
- .
- 1 servering=ca 45g
Tid
10 min
Antall porsjoner
6
Slik gjør du
Kok opp fløte og la det koke litt inn til det blir tykt, ca fem minutter. Ta av varmen. Kutt smøret i terninger. Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. (Bruk gjerne hvitt pepper).
Tips! Om du skal varme opp sausen så må den ikke koke.
Sausen kan gjøres klar i forveien, men da venter du med å røre inn smøret til etter at du har gitt basen et oppkok.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1682,8 | kcal |
Proteiner | 3,6 | proteiner |
Fett | 182,6 | gram |
Karbohydrater | 4,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 280,47 | kcal |
Proteiner | 0,6 | proteiner |
Fett | 30,43 | gram |
Karbohydrater | 0,8 | gram |