Seikaker med syltet blomkål
Ingredienser
- 600 g seifilet
- 1 stk egg
- 1 dl seterrømme/ kokoskrem
- 3 stk dill
- 1 ts salt
- 2 ss olivenolje til steking
- .
- Pepperrotsaus:
- 2 dl seterrømme
- 3 ss revet pepperrot
- 4 g sukrin+/ Søtning
- 1 ts Salt
- .
- Sylta blomkål:
- 1 stk blomkålhode
- 1 dl tagatesse
- 1 dl hvitvinseddik
- 3 stk dill
- 1 stk saltdryss etter smak
- .
- 1 servering= ca 168g
Tid
40 min
Antall porsjoner
10
Oppskriften kommer fra Foto: Tom Haga: http://www.godfisk.no/
Slik gjør du
Skjær fisken i mindre biter. Kjør den glatt i kjøkkenmaskinen i mindre biter sammen med salt.Tilsett egg og rømme og kjør sammen. Hakk dillen og bland den i. Form fiskefarsen til kaker. Stek fiskekakene i smør i en stekepanne i ca 4 minutter på hver side.
Server de nystekte fiskekakene med syltet blomkål og pepperrotsaus.
Lag syltet blomkål:
Bryt blomkålen i små buketter.Kok opp vann med salt, søtning og eddik. Ha blomkål, kokes i 2 minutt. La blomkålen avkjøles i laken. Renn av og bland den med mer dill.
Lag Pepperrotsaus: Rør sammen rømme, pepperrot, salt og søtstoff.
Tips! Seikaker smaker godt sammen med stekt løk.
Visste du at?
Lag en alternativ saus hvis du spiser paleo.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2020,1 | kcal |
Proteiner | 122,4 | proteiner |
Fett | 134,4 | gram |
Karbohydrater | 111,7 | gram |
Kostfiber | 29,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 202,01 | kcal |
Proteiner | 12,24 | proteiner |
Fett | 13,44 | gram |
Karbohydrater | 11,17 | gram |
Kostfiber | 2,96 | gram |