Sellerirotmos
Ingredienser
- 250 g sellerirot
- 2 ss kremfløte
- 2 ss meierismør
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- .
- 1 servering=ca 100g
Tid
15 min
Antall porsjoner
3
Slik gjør du
Skrell og kutt selleriroten i passe terninger. Kok den så mør i usaltet vann.
Ta terningene over i en food processor. Bland i kremfløte, smør, salt og pepper. Kjør det sammen til en fin pure.
Tips! Ha gjerne i litt ferskrevet muskatnøtt, det smaker nydelig.
Visste du at?
.... Hvis du tar bort kremfløten og bruker Ghee. Ghee i stedet for smør, så vil mosen bli helt meierifri og passer fint inn et paleokosthold.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 365,5 | kcal |
Proteiner | 5,0 | proteiner |
Fett | 32,8 | gram |
Karbohydrater | 8,8 | gram |
Kostfiber | 8,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 121,83 | kcal |
Proteiner | 1,67 | proteiner |
Fett | 10,93 | gram |
Karbohydrater | 2,93 | gram |
Kostfiber | 2,93 | gram |