Sellerirotmos

Sellerirotmos

Ingredienser

  • 250 g sellerirot
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss meierismør
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • .
  • 1 servering=ca 100g

Tid

15 min


Antall porsjoner

3


Slik gjør du

Skrell og kutt selleriroten i passe terninger. Kok den så mør i usaltet vann. 

Ta terningene over i en food processor. Bland i kremfløte, smør, salt og pepper. Kjør det sammen til en fin pure.

 

Tips! Ha gjerne i litt ferskrevet muskatnøtt, det smaker nydelig. 

 

Visste du at?

.... Hvis du tar bort kremfløten og bruker Ghee. Ghee i stedet for smør, så vil mosen bli helt meierifri og passer fint inn et paleokosthold. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 365,5 kcal
Proteiner 5,0 proteiner
Fett 32,8 gram
Karbohydrater 8,8 gram
Kostfiber 8,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 121,83 kcal
Proteiner 1,67 proteiner
Fett 10,93 gram
Karbohydrater 2,93 gram
Kostfiber 2,93 gram