Sellerirotsuppe
Ingredienser
- 250 g sellerirot
- 200 g løk
- 0.5 stk purreløk
- 30 g parmesan revet
- 1 ts ferskrevet muskatnøtt
- 2 stk kjøttbuljong terninger
- 1 stk hvitløk båt
- 2 ss smør
- 8 dl vann
- .
- 1 servering=350g
Tid
20 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Surr hvitløk, sellerirot, løk og purre i halvparten av smøret. Hell så på vann og tilsett buljong. Kokes til alt er mørt og mos med stavmikser. Tilsett fløtedæsjen, resten av smøret, muskatnøtt og parmesan.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 573,3 | kcal |
Proteiner | 26,2 | proteiner |
Fett | 35 | gram |
Karbohydrater | 24,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 143,32 | kcal |
Proteiner | 6,55 | proteiner |
Fett | 8,75 | gram |
Karbohydrater | 6,22 | gram |