sjokoladeis
Ingredienser
- 5 dl kremfløte
- 6 stk eggeplommer
- 1 dl vann
- 30 g tagatesse/ Finesse
- 1 ss kakao
- 30 g sukrin +
- 0.5 ts vaniljepulver/ ekte vanilje essens
- .
- 1servering= 150g
Tid
120 min
Antall porsjoner
5
Slik gjør du
Mål opp tagatesse/ Finesse, sukrin +, vann og vaniljepulver i en kjele. Smak til med søtning etter behov. Søtsmaken vil avta når blandingen er frossen, så gjør den litt søtere enn du egentlig foretrekker. Kok opp blandingen og når det koker tilsetter du kakaoen. Rør godt til en jevn og fin masse, og avkjøl denne litt.
Skill eggeplommene fra hviten. Pisk eggeplommene i en mixmaster . Tilsett så søtningsblandingen i eggeplommene og visp dette sammen i noen minutter.
Hell så fløten i eggeplommeblandingen og visp dette i noen minutter. Så setter du blandingen til frys.
Tips! Hvis du ikke bruker ismaskin så risikerer du at isen lett blir kornete og veldig stiv. Rør i den ofte. Det er en fordel å bruke ismaskin, da får du en deilig myk soft is.
Du kan lage kakaoblandingen i god tid på forhånd hvis du vil det.
Visste du at?
.... Du fint kan lage en mer paleo vennlig iskrem med å bruke kokosmelk i stedet for kremfløte.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2191,2 | kcal |
Proteiner | 28,8 | proteiner |
Fett | 217,2 | gram |
Karbohydrater | 42,1 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 438,24 | kcal |
Proteiner | 5,76 | proteiner |
Fett | 43,44 | gram |
Karbohydrater | 8,42 | gram |