Sjokolade kokoskrem
Ingredienser
- 800 g kokosmelk ( Du skal kun bruke kremen)
- 200 g smør
- 2 ss tagatesse/ finesse
- 3 ts kakao
- 2 stk dråper stevia m/vanilje
- .
- 1servering= ca100g
Tid
15 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Forberedelse:
Sett kokosmelken i kjøleskap i ca 1 time. Da skiller kremen seg fra vannet som ligger i bunnen.( Ikke alle sortene med kokosmelk skiller seg. for eksempel Santa Maria)Du skal kun bruke kremen, vannet kaster du eller bruker til andre ting.
Lag desserten:
Smelt smør og rør i søtningsmiddel. Når alt er smeltet rører du inn kakaopulveret. Avkjøl.
Pisk opp kokokremen til den er luftig med en kjøkkenmaskin. Den blir luftig og fin, lik pisket kremfløte. Bland så den avkjølte sjokoladesmørblandingen med kokoskremen.
Sett kremen kaldt til den har blitt en fyldig og fast krem.
Visste du at?
.... Den smaker godt som glasur til sjokoladekake, men den smelter ganske raskt i romtemperatur, så da bør du tilsette gelantinpulver i smørblandingen. For riktig mengde les instruksjonene på gelantinposen.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 3303,8 | kcal |
Proteiner | 18,3 | proteiner |
Fett | 343,4 | gram |
Karbohydrater | 37,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 330,38 | kcal |
Proteiner | 1,83 | proteiner |
Fett | 34,34 | gram |
Karbohydrater | 3,75 | gram |