Sjokolademuffins
Ingredienser
- 120 g kremost
- 4 stk egg
- 80 g smør
- 100 g hasselnøtter, malt
- 100 g valnøtter, malt
- 100 g mørk sjokolade 70%
- 50 g Sukrin Gold/ Søtning (smak til)
- 1 ts vanilje ekstrakt
- 1 ts bakepulver
- .
- Glasur:
- 250 g mørk sjokolade (Minst 70%)
- 2.5 dl kremfløte
- .
- 1servering=90g
Tid
40 min
Antall porsjoner
14
Slik gjør du
Mal nøttene i en blender. Smelt smør og sjokolade sammen over svak varme. Visp sammen egg, kremost og søtning. Bruk gjerne food prosesscor. Bland sammen alle ingrediensene til slutt.
Smak på røra. Det er mulig du vil ha litt mer søtning. Det kommer litt an på hvor søt/bitter sjokolade du bruker. Smak eventuelt til med Surkin sirup med karamell.
Ha røra i muffinsformer. Stek på 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl før du spiser.
Lag glasur:
Varm fløte i en kjele eller mikrobølgeovn på svak varme. Hell den over en bolle med sjokolade. Rør til du får en glatt glasur. Du kan smøre glasuren over muffinsene nå, eller du kan sette kremen til avkjøling i kjøleskap noen timer til den blir seig/stivere. Du kan da piske den opp til en luftig sjokoladekrem som du fordeler på muffinsene.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 5626,1 | kcal |
Proteiner | 93,3 | proteiner |
Fett | 454,0 | gram |
Karbohydrater | 189,1 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 401,86 | kcal |
Proteiner | 6,66 | proteiner |
Fett | 32,43 | gram |
Karbohydrater | 13,51 | gram |