Sjokopudding
Ingredienser
- 5 dl kokosmelk
- 3 ss gelantinpulver
- 3 ss kakaopulver
- 1 ts espressopulver
- vailjepulver etter smak
- ønsket mengde søtning
- .
- 1 servering=150g
Tid
10 min
Antall porsjoner
4
Oppskriften kommer fra Linn Spets
Slik gjør du
Varm opp alt sammen i en kjele til alt løser seg opp. Hell alt over i en form eller i pene serveringsskåler, for så å sette kaldt. Det er lurt å tilsette søtningen litt etter litt mens du smaker slik at det ikke blir for mye. Men husk også at søtsmaken vil avta noe når puddingen er kjøleskapskald.
Avkjøl gjerne i kjøleskap over natten, da får smakene satt seg ordentlig.
Tips! For å lage en luksus versjon, erstatt kakaopulveret og litt av kokosmelken med smeltet sjokolade.
Denne sjokoladepuddingen som er full av gode næringsstoffer smaker også nydelig som varm, fyldig kakao.
Visste du at?
.... Gelatin er protein som bygger opp hud, sener, ledd og brusk. Det er kjempe sunt og forebygger rynker.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1146,4 | kcal |
Proteiner | 25,8 | proteiner |
Fett | 110,1 | gram |
Karbohydrater | 8,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 286,6 | kcal |
Proteiner | 6,45 | proteiner |
Fett | 27,52 | gram |
Karbohydrater | 2,12 | gram |