Søte Potatoskins
Ingredienser
- 6 stk søtpotet (medium størrelse)
- 120 g cheddarost
- 6 stk baconskiver
- 0.5 stk purreløk
- 3 ss Olivenolje
- .
- 1 servering=190g
Tid
90 min
Antall porsjoner
12
Slik gjør du
Prikk søtpotetene med en gaffel. Legg et lag grovt salt i en liten langpanne og legg potetene på saltet. Bak potetene ved 200 grader til de er helt møre, ca 1 time (Avhengig av størrelse) (Alternativt kan du bake dem i airfryer. Gni da inn potetene med litt salt i forkant)
La søtpotetene avkjøles helt. (Du kan godt bake dem dagen før du skal bruke dem) Del potetene på langs og bruk en skje til å grave ut potetmassen med. La det stå igjen en tykk kant. Potetfyllet sparer du på og bruker til søtpotetmos.
Legg potetene på en bakepapirkledd rist med skinnsiden opp. Pensle skinnene med 2 ss kaldpresset rapsolje eller Ghee. Bak dem til de er blitt gyldne i fargen, ca 20-30 minutt. La skinnene avkjøles og del dem opp i passe serveringsstørrelse hvis de er for store.
Mens potetene steker lager du fyll:
Bland søtpotetmosen med bacon og purre. Smak til med salt og pepper, eventuelt annet krydder.
Snu skinnene og legg på fyll. Stek i 8-10 minutter.
Tips! Det er også veldig godt med stekt kjøttdeigfyll og chilimajones eller "Ostepop saus"over.
Visste du at?
.... Du kan også bruke hvite søtpoteter i denne retten. De hvite søtpotetene er litt mindre søte og mer runde i smaken enn de røde. De er også litt fastere i konsistensen og mer lik vanlig potet, bare søtere. Sjekk din lokale innvandrerforretning for å få tak i hvite søtpoteter.
Tips! Dette er ikke en oppskrift som passer for deg som spiser ketogen diett.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2450,6 | kcal |
Proteiner | 65,9 | proteiner |
Fett | 100,2 | gram |
Karbohydrater | 290,9 | gram |
Kostfiber | 56,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 204,22 | kcal |
Proteiner | 5,49 | proteiner |
Fett | 8,35 | gram |
Karbohydrater | 24,24 | gram |
Kostfiber | 4,7 | gram |