Søtpotetkaker
Ingredienser
- 1 stk medium blomkålhode
- 1 stk medium stor søtpotet, revet
- 5 stk skiver tykk, kuttet bacon, stekt & knust i biter
- 2 dl mandelmel
- 2 stk egg
- 2 stk hvitløksfedd, knust
- 1 ts havsalt
- 0.5 ts pepper
- olje til steking
- .
- 1servering=100g
Tid
45 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Riv blomkål og søtpotet så det ligner ris. Kok risen i micro-ovn i dekket skål i 5 minutter.
Bland alle ingrediensene til en farse i en stor bolle, til alt er godt blandet. Form kaker av farsen.
Varm olje i en stor stekepanne på medium varme. Bruk en stekespade til å jevne ut, forsiktig for å unngå sprekker. Stek til de er gyldne, ca 3 min på hver side. Etterstekes i stekovn, ca 20 minutter på 180°
Tips! Det er digg med litt hakkede urter i farsen. For en mer lavkarbovennlig variant kan du erstatte søtpotet med mer blomkål (eller også brokkoli) Surr da risen i litt meierismør og hvitløk til risen er mør før du lager farsen.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1465,2 | kcal |
Proteiner | 80,5 | proteiner |
Fett | 89,0 | gram |
Karbohydrater | 60 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 146,52 | kcal |
Proteiner | 8,05 | proteiner |
Fett | 8,9 | gram |
Karbohydrater | 6 | gram |
Relaterte oppskrifter
Avokado, spekeskinke & nøtter
10 min
Risottokaker (sprø)
150 min
Søtpotetris
12 min