Søtsalte sjokobomber
Ingredienser
- 2 dl kokosmasse
- 1 dl kokosmelk
- 2 ss tagatesse/ finesse
- 1 ss kakaopulver
- 1 dl meierismør eller kakaosmør
- 1 dl smeltet cocosa
- 2 ts vanilje ekstrakt
- 1 ts natreen (Kan droppes)
- 1 ts chiliolje
- 0.5 ts maldon havsalt (Smak til)
- .
- 1 stk=10g
Tid
120 min
Antall porsjoner
40
Slik gjør du
Kjør gjerne søtstoff i blender for å få meliskonsistens. Hvis du ønsker mindre tyggemotstand kan du også kjøre kokosmassen til den er finmalt.
Smelt cocosa (eller annet kokosfett) og meierismør (eller kakaosmør) skånsomt.
Bland kokosmelk, chiliolje, kakao, vanilje og søtning i en egen bolle. Bland forsiktig inn fettet. Hell blandingen over i små silikonformer. Sett i frysen. Når de smelter blir de flytende, så de må nytes frosne eller halvfrosne.
Tips! Eksperimenter med ulike krydderkombinasjoner, med og uten kokosmasse osv. Prøv f. eks å erstatte kokosmasse med peanøttmel og lag varianter med og uten kakao og en kaffeskvett i.
Hvis du ikke har silikonformer kan du helle blandingen i en flat form med kanter på. Da bør du lage ruter i massen når den er halvfrossen, slik at du får pene, passelig store serveringsbiter.
Visste du at?
.... Kokosfett gir rask og god energi som stimulerer fettforbrenningen din.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2285,5 | kcal |
Proteiner | 9 | proteiner |
Fett | 232,5 | gram |
Karbohydrater | 45,9 | gram |
Kostfiber | 9,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 57,14 | kcal |
Proteiner | 0,22 | proteiner |
Fett | 5,81 | gram |
Karbohydrater | 1,15 | gram |
Kostfiber | 0,23 | gram |