Spansk tortilla
Ingredienser
- 200 g sellerirot
- 5 stk store egg
- 1 stk løk
- 2 ss god olivenolje til steking
- 1 dl seter rømme
- 1 dl vann
- salt og fersk grovkvernet pepper
- .
- 100 g revet ost til gratinering
- .
- 1servering=250g
Tid
40 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Varm ovnen til 190°C.
Skrell selleriroten og kutt den i tynne skiver, i passelig størrelse. Klapp dem tørre i et koppehåndkle. Kutt så løken i tynne skiver.
Hell 2 ss olivenolje i stekepannen. Tilsett løk og sellerirot og stek på medium varme i 5-6 minutter. Forsøk å røre minst mulig, så ikke de går i stykker. Vend dem forsiktig.
Knekk eggene i en bolle. Bland inn rømme og vann. Tilsett salt og ferkvernet grov pepper. Bland sammen med en gaffel. Hell blandingen over i en ildfast form.
Når løk og sellerirotblandingen er ferdig blander du dem forsiktig inn i eggemassen. Dryss revet ost på toppen.
Stek formen i ca. 30 minutter.
Når tortillaen er ferdig stekt, ta den ut av formen ved å vende formen over på en skjærefjøl. Skjær tortillaen i "kakestykker" og server, enten kald eller lun.
Smaker godt med en grønn salat til.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1467,6 | kcal |
Proteiner | 78,2 | proteiner |
Fett | 117,7 | gram |
Karbohydrater | 18,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 366,9 | kcal |
Proteiner | 19,55 | proteiner |
Fett | 29,42 | gram |
Karbohydrater | 4,72 | gram |