Spareribs

Spareribs

Ingredienser

  • 3 kg spareribs
  • .
  • Rub:
  • 160 g sukrin gold
  • 50 g paprika krydder
  • 25 g hvitløkkrydder
  • 75 g salt
  • 25 g pepper
  • 10 g ingefær finmalt
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummin
  • 4 g chilipulver
  • .
  • 1servering=ca 150g

Tid

300 min


Antall porsjoner

22


Slik gjør du

Forvarm smoker, grill eller stekeovn til 125 °C.

 

Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.

 

På en rå ribbeside sitter det en membran over ribbena. Sjekk om membranen er fjernet. Sitter membranen fortsatt på, fjerner du den enkelt ved å ta tak i hjørnet på membranen over ett av de ytterste bena, og dra av. Hold i membranen med litt kjøkkenpapir eller med en spiseskje, slik at du får et bedre grep. Dette kalles å strippe ribbesiden.

 

Strø rub på kjøttet, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i smokeren/på grillen eller i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 4-5 timer.

 

Ha en sprutflaske med vann. Spray litt av vannet eller blandingen på kjøttet hver time.

 

Servering: 

Del spareribsene etter bena. Server dem varme med kålsalat og  sukkerfri BBQ-saus. (Ikke medregnet i næringsutregningen) 

 

Tips! Oppskriften på rub er stor, og du vil ha endel til overs. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. Passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 9096,5 kcal
Proteiner 529,4 proteiner
Fett 718,4 gram
Karbohydrater 91,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 413,48 kcal
Proteiner 24,06 proteiner
Fett 32,65 gram
Karbohydrater 4,18 gram