Spareribs
Ingredienser
- 3 kg spareribs
- .
- Rub:
- 160 g sukrin gold
- 50 g paprika krydder
- 25 g hvitløkkrydder
- 75 g salt
- 25 g pepper
- 10 g ingefær finmalt
- 15 g løkpulver
- 7 g malt spisskummin
- 4 g chilipulver
- .
- 1servering=ca 150g
Tid
300 min
Antall porsjoner
22
Slik gjør du
Forvarm smoker, grill eller stekeovn til 125 °C.
Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.
På en rå ribbeside sitter det en membran over ribbena. Sjekk om membranen er fjernet. Sitter membranen fortsatt på, fjerner du den enkelt ved å ta tak i hjørnet på membranen over ett av de ytterste bena, og dra av. Hold i membranen med litt kjøkkenpapir eller med en spiseskje, slik at du får et bedre grep. Dette kalles å strippe ribbesiden.
Strø rub på kjøttet, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i smokeren/på grillen eller i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 4-5 timer.
Ha en sprutflaske med vann. Spray litt av vannet eller blandingen på kjøttet hver time.
Servering:
Del spareribsene etter bena. Server dem varme med kålsalat og sukkerfri BBQ-saus. (Ikke medregnet i næringsutregningen)
Tips! Oppskriften på rub er stor, og du vil ha endel til overs. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. Passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 9096,5 | kcal |
Proteiner | 529,4 | proteiner |
Fett | 718,4 | gram |
Karbohydrater | 91,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 413,48 | kcal |
Proteiner | 24,06 | proteiner |
Fett | 32,65 | gram |
Karbohydrater | 4,18 | gram |