Spekeskinke, sopp & persilleolje
Ingredienser
- 20 stk skiver med spekeskinke
- 8 stk aromasopp i båter
- 1 stk vårløk i skiver
- 0.5 ts grovkvernet pepper
- 2 ss ghee til steking (Ev. meierismør)
- .
- Til persilleolje:
- 1 stk bunt bladpersille
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- 0.5 ts salt
- .
- 1servering=ca 110g
Tid
15 min
Antall porsjoner
4
Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no/Oppskrifter/Gjester/Spekeskinke-med-sopp-og-persilleolje/
Slik gjør du
Lag først persilleolje:
Bruk en morter og knus bladpersille sammen med salt. Hell i olivenolje og bruk morteren videre til du har en jevn masse. Hvis du ikke har morter kan du kjøre persille og salt i en blender eller med en stavmikser, og deretter spe med olivenolje.
Stek så sopp i en varm stekepanne med ghee og krydre med pepper.
Legg skiver av spekeskinke på fat eller tallerken, og legg på stekt sopp og vårløk. Ha persilleolje over spekeskinken rett før servering.
Tips! Ghee er å foretrekke over smør, da det tåler høyere steketemperatur. Hvis du steker sjampinjongen på for svak varme blir de seige i stedet for lett crispy.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1058,5 | kcal |
Proteiner | 84,4 | proteiner |
Fett | 77,4 | gram |
Karbohydrater | 2,1 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 264,62 | kcal |
Proteiner | 21,1 | proteiner |
Fett | 19,35 | gram |
Karbohydrater | 0,52 | gram |
Relaterte oppskrifter
Artisjokkhjerter med bacon
25 min
Aubergineruller med tomatsaus
30 min
Spinatdigg
20 min