Støffa kylling
Ingredienser
- 1 stk rå kylling
- .
- Lag kjøttfarse:
- 1 stk pakke kjøttdeig
- 1 stk pakke bacon, rå, klippet i biter
- 25 g rød ternet cheddar ost
- 200 g stor løk
- 60 g kremfløte
- 1 stk egg
- 40 g eple
- 40 g gulrot
- .
- Lag kryddersmør:
- 2 ss meierismør
- 2 stk hvitløksfedd
- ønsket krydder
- 1servering=175g
Tid
60 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Her får du mer støffing enn hva du får plass til i kyllingen. Tanken med det er at du har farsedeig klar, så du kan steke deg noen nydelige hjemmelagde karbonader av restene.
Kylling, kjøttdeig og smør tempereres på benken mens du kutter grønnsaker: Et lite eple, en halv løk, 1 gulrot.
Lag kryddersmør:
Bland hakket hvitløk og smør og litt tørkede urter etter smak.
Lag kjøttfarse:
Bland kjøttdeig med bacon, en halv finhakket løk, kremfløte, egg, ternet cheddar ost, to små båter med finhakket eple og krydder.
Mekk kyllingen:
Legg noen skiver av eple og løk kuttet i ringer inn i kyllingen før du fyller den med farse. Lag så en lomme mellom skinnet og kyllingkjøttet ved å løsne forsiktig skinnet fra kyllingkjøttet i halen på kyllingen. Inn i denne lommen gnir du smøret utover så godt du kan, ut over hele kyllingen. Hvis du har smør igjen etterpå, gnir du dette rundt kyllingen.Kjøttet blir falleferdig mørt når man legger inn fett under skinnet, det trekker rett ned.
Kyllingen stekes på 170 grader i ca 1 time. Den kan med fordel stekes på svakere varme og over flere timer.
Tips! Pass godt på kraften- spis den gjerne som suppe ved siden av maten, (eller spar den til en kyllingsuppe til kveldsmat) bruk den som saus eller bruk den som fond.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 3189,0 | kcal |
Proteiner | 248,2 | proteiner |
Fett | 232,8 | gram |
Karbohydrater | 22,0 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 318,9 | kcal |
Proteiner | 24,82 | proteiner |
Fett | 23,28 | gram |
Karbohydrater | 2,2 | gram |