Fylt paprika
Ingredienser
- 4 stk gul og rød paprika
- 2 ts smør
- .
- 700 g kjøttdeig
- 100 g løk
- 60 g gulrot (kan droppes)
- 1 stk selleri
- 3 stk store fedd hvitløk
- .
- Til saus:
- 250 g hermetiske tomater
- 2 ts tomatpure
- 1 ss chilisaus
- 50 g kjøttbuljong/ kraft
- 25 g sukkerfri ketchup
- 1 ts worcestershiresaus (Kan droppes)
- 1 ts sennep
- 1 ts chilipulver
- 1 ts spisskummin
- 1 ts salt
Tid
40 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 175 grader.
Rens paprika:
Kutt av toppen og ta ut innmat. Smør ett bakepapir med litt smør. Dryss salt og pepper på paprikaene og bak dem i 35 minutter i midten av ovnen.
Stek kjøttdeig på middels varme sammen med løk, gulrøtter, selleri og hvitløk. Stek til de er gjennomstekt, ca 10 minutter. Fjern overflødig fett og eventuelt vann fra pannen.
Lag saus:
Ta i hermetiske tomater, tomatpure, chilisaus, oksekraft, ketschup, worcestershire saus, sennep, chilipulver, spisskummin og salt. Bland alt godt sammen. La blandingen småkoke i 10 minutter.
Når paprikaene er ferdig bakt fylles de med kjøttfyllet. Finn en skje og nyt.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1840,5 | kcal |
Proteiner | 136,7 | proteiner |
Fett | 110,4 | gram |
Karbohydrater | 66,1 | gram |
Kostfiber | 20,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 460,12 | kcal |
Proteiner | 34,17 | proteiner |
Fett | 27,6 | gram |
Karbohydrater | 16,52 | gram |
Kostfiber | 5,15 | gram |
Relaterte oppskrifter
Avokado, spekeskinke & nøtter
10 min
Fylte biff-tomater
45 min
kotelett med grønnsaker
40 min