Fylt paprika

Fylt paprika

Ingredienser

  • 4 stk gul og rød paprika
  • 2 ts smør
  • .
  • 700 g kjøttdeig
  • 100 g løk
  • 60 g gulrot (kan droppes)
  • 1 stk selleri
  • 3 stk store fedd hvitløk
  • .
  • Til saus:
  • 250 g hermetiske tomater
  • 2 ts tomatpure
  • 1 ss chilisaus
  • 50 g kjøttbuljong/ kraft
  • 25 g sukkerfri ketchup
  • 1 ts worcestershiresaus (Kan droppes)
  • 1 ts sennep
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts salt

Tid

40 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Forvarm ovnen til 175 grader.

 

Rens paprika:

Kutt av toppen og ta ut innmat. Smør ett bakepapir med litt smør. Dryss salt og pepper på paprikaene og bak dem i 35 minutter i midten av ovnen.

 


Stek kjøttdeig på middels varme sammen med løk, gulrøtter, selleri og hvitløk. Stek til de er gjennomstekt, ca 10 minutter. Fjern overflødig fett og eventuelt vann fra pannen.

 

Lag saus: 

Ta i hermetiske tomater, tomatpure, chilisaus, oksekraft, ketschup, worcestershire saus, sennep, chilipulver, spisskummin og salt. Bland alt godt sammen. La blandingen småkoke i 10 minutter.
Når paprikaene er ferdig bakt fylles de med kjøttfyllet. Finn en skje og nyt.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1840,5 kcal
Proteiner 136,7 proteiner
Fett 110,4 gram
Karbohydrater 66,1 gram
Kostfiber 20,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 460,12 kcal
Proteiner 34,17 proteiner
Fett 27,6 gram
Karbohydrater 16,52 gram
Kostfiber 5,15 gram