Stuffed Portobello
Ingredienser
- 12 stk portobello sopp
- 75 g smør, hakket
- 50 g skåldede mandler
- 1 stk finhakket løk
- 3 ts frisk, finhakket rosamrin el 1 ts tørket rosmarin
- 3 ss frisk persille
- 3 ts friske timianblad el 1 ts tørket timian
- 1 ss sitronsaft
- 1 stk finhakket hvitløksbåt
- 1 ss finklippet gressløk
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts sort pepper
- 1servering=165g
Tid
30 min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader.
Pensle en liten bakeform med olje eller smeltet smør. Fjern soppstilkene og finhakk dem. Varm opp olje i en liten kjele og ha i soppstilkene og hakket løk. La det surre på middels varme i 2-3 minutter eller til ingrediensene er blitt gyldne og møre.
Miks mandler, hvitløk, sitronsaft og krydderurter med salt, pepper og smør til en jevn blanding. Legg sopphodene i stekeformen.
Bruk en skje og fyll sopphodene med løkblandingen til en jevn overflate. Topp med urtesmøret.
Stek soppene i 10-15 minutter, eller til de er gjennomstekte og smøret er smeltet.
Visste du at?
.... Det er nydelig med fylt sopp. Ta gjerne i kjøttfyll, spinat og ostefyll eller annet godt. Som alternativ til Portobello sopp kan du bruke store sjampinjong eller aromasopp.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1258,8 | kcal |
Proteiner | 35,7 | proteiner |
Fett | 100,9 | gram |
Karbohydrater | 42,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 157,35 | kcal |
Proteiner | 4,46 | proteiner |
Fett | 12,61 | gram |
Karbohydrater | 5,31 | gram |